Корисні поради

понеділок, 21.06.2010

Що повинне бути на кухні? Плита, звичайно. І мийка. І стіл, і табуретки, і господарський стіл. Але на сучасній кухні неодмінно повинна бути й ще одна важлива й потрібна річ - витяжка.

Про користь витяжки можна говорити дуже довго. Особливо добре зрозуміє мене той, кому пощастило жити у квартирі з газовою плитою. Жовті шпалери й стеля, незалежно від того, який колір вони мали відразу після ремонту, й шар жиру, що не відмивається, на всіх кухонних меблях - ось результат постійного проникнення в наше життя.


Тим, у кого плита на кухні електрична, у цій області повезло більше - але однаково неприємні або приємні запахи, дим, жир від жарки м'яса або риби - це те, із чим на кухні не не можна не боротися.

Еволюція процесу

ВытяжкаЗа весь час, що вони проводяться, кухонні витяжки змінилися мало. У плані дизайну й краси - їх не впізнати, але функція в них залишилася все та ж - очищати повітря. Але сучасні витяжки роблять це набагато більш ефективно, ніж їхні попередники. У чому ця ефективність проявляється? Щоб розібратися в цьому, варто спочатку зрозуміти, якими саме бувають витяжки.

Перший тип - це витяжки плоскі. Вони підвішені над плитою, повітря очищають, але виходу у вентиляцію не мають - єдине, що з'єднує їх із зовнішнім світом, це електрична проводка. Повітря ж вони очищають за допомогою системи фільтрів - всмоктують його, очищають від запахів, жиру й бруду й повертають назад.

Інший вид витяжок - це витяжки купольні. Це конус, підвішений над плитою, а зверху до нього кріпиться система колінчатих труб, які виводять те, що втягне витяжка, у вентиляцію.

І, нарешті, останній вид витяжок - це витяжки вбудовані. Вони теж плоскі, але зверху до них кріпляться труби, заховані в кухонних шафках.

Полум'яний мотор...

Ефективність витяжки будь-якого типу залежить у першу чергу від мотора. Від нього залежить, наскільки безшумно буде працювати вся система, і наскільки швидко і якісно витяжка буде очищати повітря. У якісних сучасних витяжках мотор міститься на шумопоглинальний блок, виготовлений звичайно з гуми, а відокремлює мотор від самої витяжки антивібраційна прокладка. Усе це дозволяє зробити роботу всієї системи очищення повітря на кухні практично безшумною. Гарна витяжка при нормальному режимі роботи здатна очистити до 900 кубічних метрів повітря в годину. Щоб порахувати, скільки всього цих метрів на вашій кухні, помножте її площу на висоту стель. При стандартному розмірі кухонь швидкість витяжки видасться більш, ніж значною.

При покупці витяжки слід ураховувати, ким саме зроблений мотор. В ідеалі його повинна робити фірма, що робить самі витяжки. Справа в тому, що якщо після покупки у вас виникнуть проблеми з новопридбанням, ви відправитеся до продавця, продавець відправить Вас до виробника, а виробник, можливо, до виробника мотора. І виявиться, що це завод, що не має представництва в Україні, базується в Алжирі, а мотор вам замінять, якщо ви відправите його в Алжир за свій рахунок. Якщо ж виробник витяжок займається й мотором - проблем у вас буде значно менше.

90Х60Х120

До розмірів тіла ці цифри не мають ніякого відношення. Мова йде про розміри витяжок. Яку саме витяжку вибрати, щоб повісити її на своїй кухні? Головне, що при цьому повинне враховуватися, це її розмір. Якщо плита у вас шестидесятисантиметрова ( для плит це стандарт), то й витяжка повинна бути не меншого розміру - для того, щоб усі випари із плити попадали саме в неї, а не на стелю, меблі й інше кухонне начиння. В ідеалі витяжка повинна бути навіть ледве більше - 90 см. Якщо плита шириною 90 см - і витяжка повинна бути хоча б стільки ж, а краще - усі 120 см. Слід відразу обмовитися - більша витяжка зовсім не виглядає громіздко. Дизайнери зробили їх такими, що навіть самі більші площі виглядають легко й не займають занадто багато місця на кухні.

Далі про тип витяжки. Купольна виглядає сучасніше. Її труби теж не порушують загальної естетики кухні, а головне вам не доведеться витрачатися на всі нові й нові фільтри для неї. Купольна витяжка викидає все повітря, що потрапило у неї,  за межі квартири, тому фільтрувати його не вважається обов'язковим. Втім, на Заході, у зв'язку із сучасними вимогами до екології, усе повітря, що попадає на вулицю із квартир, фільтрується, причому найкращими вугільними фільтрами. В Україні занепокоєння про навколишнє середовище поки видасться багатьом надмірною розкішшю й безглуздою витратою грошей.

Якщо труби на стіні видадуться вам неестетичними або попросту не вписуються в стиль вашої кухні, або (що більш важливо) вентиляційний отвір у вас на кухні розташований занадто далеко від плити, вам підійде витяжка вбудована. По якості вона практично не відрізняється від витяжки купольної, але коштує значно дешевше. Труби її, як описувалося вище, заховані в кухонних шафках. Різниця в ціні досягається саме за рахунок якості труб. Якщо у витяжки купольної вони повинні бути естетичними, щоб прикрашати кухню, а не псувати її, то як виглядають заховані труби, не має значення. За рахунок зниження їх вартості витяжка стає більш дешевою.

Якщо грошей зовсім мало, кухонні шафи над плитою вішати не хочеться, та й виводити повітря у вентиляцію з якихось причин важко - купуйте плоску витяжку. Правда, фільтрами до неї запасіться заздалегідь і приготуйтеся до нових витрат. Фільтри потрібні будуть жироуловлювальні - це найпростіший варіант. Вони, як випливає з їхньої назви, уловлюють жир як газовий, так і харчовий. Також жироуловлювальний фільтр затримує й кіптяву. Але життя його, на жаль, не довге - через пару місяців по зміні кольору ви зрозумієте, що його настав час замінити.

Після жироуловлювального фільтра повітря надходить у фільтр вугільний. Він очищає повітря від запахів. Служить він довше - близько року, це залежить від того, як часто й багато ви готуєте. З вугільного фільтра очищене повітря знову вертається на вашу кухню.

Витяжка може працювати відразу в декількох режимах, від них залежить швидкість циркуляції повітря. Якщо ви розігріваєте супчик для себе - це може бути 100-200 кубічних метрів повітря в годину, або й того менше, але якщо (не дай Боже) у вас пригоріла печеня для ювілейної вечері на двадцять людей - щоб швидко забрати чад і запах, менше ніж 600 кубометрами вам не обійтися.

Витяжка для антикварної кухні


Особливо добре витяжки виглядають на кухнях у стилі hi-tech. Там укріплену над плитою металеву піраміду (конус, напівпіраміду-напівконус, частина кулі, або якусь ще не відому геометрії фігуру) можна вважати гідною прикрасою кухні.

Але для тих, хто в оформленні інтер'єрів віддає перевагу чомусь більш класичному, а то й зовсім антикварному, теж найдеться варіант. Виробники витяжок намагаються догодити будь-якому клієнтові незалежно від його пристрастей. Особливо в цьому митецькі італійці. У них є й витяжки, які б вдало виглядали в марсіанській квартирі 24-го століття, і те, що підійшло б для кухні середньовічного замка. Інші виробники займаються чимось більш традиційним, і, за словами продавців, нітрохи від цього не програють. Покупці витяжок прагнуть до чогось стандартного, крайності сприймаються із труднощами, зате те, що зроблене "як у сусіда", у магазинах надовго не залежується.

Якою б не була витяжка, класичною або ультрасучасною, вона повинна бути зроблена з якісного матеріалу. Ідеалом для витяжок є харчова нержавійка. Справа в тому, що матеріал, з якого зроблена витяжка, не повинен вступати в хімічну реакцію ні з якими речовинами, що перебувають у повітрі кухні. А це часто бувають речовини досить їдкі. Крім того, витяжка повинна легко митися - саме вона "приймає вогонь на себе", вона не дає жиру осісти на стінах - і частина його осідає на ній. Тому нержавейку часто навіть не фарбують - миється легше, подряпини на ній не з'являться, тому що дряпатися нема чому, а виглядає дуже стильно.

Але якщо вже ви вирішили купити витяжку пофарбовану - стежте за якістю фарби. Краще, якщо вона буде порошкова. Відрізняється порошкова фарба тим, що вона трохи шорстка й не дуже блискуча. Головна її перевага - це міцність. Її не наносять так, як автоемалі (саме ними звичайно пофарбовані всі побутові металеві поверхні). Порошкову фарбу обпалюють у печі, тому вона тримається на поверхні набагато довше. Якщо ж ви все таки прикладете зусилля й порошкову фарбу подряпаєте, - то на її шорсткій матовій поверхні ушкодження будуть не занадто помітні.

Аргументи " за" і " проти"

Потрібна вам витяжка або не потрібна - судіть самі. Пам'ятайте про те, що продукти розкладання, що обов'язково утворюються при готуванні їжі й горінні, шкідливі не тільки для ваших меблів, але й для вашого здоров'я. Витяжка не тільки рятує будинок від неприємних запахів, але й дозволяє зберігати кухню в чистоті.

Особливо це актуально для тих, хто зробив собі в будинку кухню-їдальню-вітальню на західний манер. Якщо жир і кіптява осідають на стінах кухні - це нормально, з розрахунками на це й стіни обклеюють шпалерами, що миються, і меблі легкомиючі купують. Але меблі вітальні на миття аж ніяк не розраховані.

До недоліків кухонних витяжок можна віднести складності кріплення. Сама витяжка кріпиться без проблем, це може зробити будь-який майстер, що збирає вам кухню або домашній умілець, що трохи розуміється у ремонтних справах. Складність полягає в тому, що витяжка - це електроприлад, і їй необхідна розетка. Тому, якщо витяжки у вашім будинку раніше ніколи не було, порадьтеся з розумними людьми: чи можливо зробити розетку ближче до витяжки, не спотворивши при цьому стіну?

Вбудована побутова технікаКухня була й залишається одним з найважливіших місць у будь-якій квартирі. Багато господарок проводять більшу частину свого часу саме на кухні.

І звичайно, кожній жінці хочеться, щоб її оточували гарні зручні меблі і якісна довговічна техніка.

Практичні покупці прагнуть досягти гармонічної комбінації сучасних побутових приладів і елегантних кухонних меблів і при цьому функціонально використовувати кожний сантиметр корисної площі. Буває так, що техніка, що сподобався, ніяк не вписується в простінок, що залишився. Виникає резонне бажання сполучити меблі й техніку. Найкращий розв'язок у такому випадку – вбудована побутова техніка.

Кухня із вбудованою технікою відрізняється, насамперед, своїми ергономічними властивостями. Грамотно спроектована й зібрана кухня повинна бути ідеально зручна для господарки. Усі прилади виявляються схованими в кухонних меблях, на очах залишаються лише функціональні частини – робочі поверхні й панелі керування. Головна перевага побутової техніки, що вбудовується, у тому, що всі елементи збірної конструкції максимально підігнані, повністю виключені щілини й зазори, які завжди створювали труднощі для підтримки чистоти.

Рекламні оголошення різних салонів пропонують кухні « по ваших розмірах, у будь-якій комплектації, із вбудованою побутовою технікою, зі складу й на замовлення». Але перш ніж іти в такий магазин і замовляти кухню, вам потрібно все продумати й спланувати, підібрати потрібні моделі вбудованої побутової техніки з необхідними вам функціями.

Реально оцініть розміри свого приміщення й фінансові можливості, ознайомтеся з існуючим асортиментом побутової техніки, щоб бути в курсі всіх гарантій, нововведень, знижок і інших актуальних для вас моментів.

Звернетеся відразу в кілька салонів кухонних меблів – нехай усі вони зроблять вам свої пропозиції ( дизайн-проекти). Не потрібно соромитися – працівники фірм одержують за це гроші й це їх прямий обов'язок. Тільки зупинившись на конкретному проекті, можна починати переустаткування кухні. Можливо, доведеться відводити газ, воду або вносити ще якісь зміни залежно від композиції майбутньої кухні. Що стосується самих компонентів, то вам слід вибрати самі підходящі для вас моделі серед варильних панелей і духових шаф, холодильників, пральних і посудомийних машин.

Варильні панелі бувають газові й електричні; виконані з нержавіючої сталі, емальовані або склокерамічні, у різних комбінаціях.

Стандартна колірна гама варильних панелей – білий, чорний, нержавіюча сталь, коричневий. У склокерамічних варильних панелей пофарбований тільки ободок навколо самої плити. Варильні панелі бувають залежні й незалежні. Якщо ви вибрали залежну варильну панель, то й духова шафа повинна бути залежною, тому що керування й тим, і іншим здійснюється саме з панелі духової шафи (правда, у такому випадку «і верх, і низ» повинні бути або газові, або електричні). Якщо панель незалежна, то ручки керування перебувають збоку або попереду, безпосередньо на варильній панелі. У цьому випадку неважливо, газова у вас духовка або електрична.

Практично всі газові варильні панелі оснащені функцією електричного запалювання конфорок (полум'я з'являється в результаті повороту й одночасно натискання ручки) і системою Gas Control (стежить за безпекою: якщо полум'я згасне, то подача газу припиниться). Конфорки однієї варильної панелі, як правило, мають різний діаметр, а виходить, будь-якій каструлі найдеться місце, і полум'я не буде лизати її стінки. Крім 4-конфорочних панелей, існують ще 2- і 5-конфорочні. В останніх п'ята конфорка звичайно розташовується по центру, має довгасту форму й призначена для посуду начебто качатниць. Існують також газові панелі з розташуванням конфорок у вигляді ромба. Така робоча поверхня вдало поєднує геометричну красу конструкції й можливість мати весь необхідний простір під рукою.

Усе популярніше стають склокерамічні варильні панелі. У них гарна теплопровідність, нескладне обслуговування, вони досить міцні й мають привабливий і естетичний зовнішній вигляд. Склокераміка надзвичайно проста й зручна в чищенні, тому щодо її гладкої, плоскої поверхні нічого не пригоряє. Більшість варильних панелей зі склокераміки має замість ручок керування сенсорні кнопки, одним дотиком до яких ви встановлюєте потрібну температуру нагрівання. Як правило, усі склокерамічні варильні панелі постачені індикаторами залишкового тепла, що представляють собою спеціальні датчики-вогники, які горять при працюючих конфорках і гаснуть, тільки коли температура опуститися до безпечної оцінки, щоб уникнути опіків. У деяких склокерамічних панелей, крім звичайних конфорок, є конфорка швидкого нагрівання (позначається латинською буквою Н) зі спеціальним галогенним нагрівальним елементом, завдяки якому вона досягає максимальної температури нагрівання буквально за 3 - 4 секунди. Крім того, варильні панелі можуть бути оснащені конфорками з різними зонами нагрівання (двоконтурні конфорки), для посуду різних розмірів. Сучасні дорогі моделі напхані різного роду електронікою. Наприклад, існує функція «автоматика закипання». А ще деякі конфорки на таких панелях можна програмувати на вимикання після закінчення заданого часу.

Духові шафи, як і варильні панелі, бувають залежні й незалежні. Існує безліч варіантів оформлення дверцят духовки, оскільки вони завжди на очах і повинні гармонійно сполучатися з кухонним гарнітуром. На панелі керування перебувають ручки перемикання режимів і термостат, а якщо духовка залежна, то ще є регулятори керування конфорками. На більш дорогих моделях також розташовуються годинник і/або світлове табло з індикацією тих режимів, які працюють у цей момент. Режими, якими постачені сучасні духовки, дозволяють створювати в робочій камері практично будь-який мікроклімат, і дозволяють упоратися з будь-яким завданням по готуванню різних блюд на будь-який смак і будь-якої складності.

Для людей забудькуватих буде корисний механічний таймер, який подає звуковий сигнал після закінчення встановленого часу, а електронний таймер не тільки сповіщає, але й сам відключає духовку. Для зручності миття стінки духовки іноді покривають спеціальним самоочисним складом. Він дозволяє значно легше й швидше відмивати внутрішню поверхню від жиру, що розприскався (каталітичне очищення). Можна включити духовку на максимальну потужність, і весь жир прогорить, залишиться тільки зібрати попіл із дна.

У сучасних духових шаф велике значення надається заходам безпеки: скляна частина дверцят виготовляється з подвійного скла, і можливість обпектися практично зведена до нуля. Щоб під час процесу готування стежити за зовнішнім виглядом продукту, не відкриваючи дверцят і не випускаючи гаряче повітря, духовки постачені підсвічуванням. Усі духовки мають надійну теплоізоляцію, до того ж у них використовується спеціальна система так званої « тангенціальної вентиляції». Через порожнини по периметру корпуса духовки примусово пропускається прохолодне повітря. Так що нагрівання навколишніх предметів і меблів повністю виключене.

Холодильники. Вибираючи холодильник, не варто надавати значення зовнішньому вигляду ( однаково його не буде видно), а краще зверніть увагу на габарити. Великий холодильник – це престижно й красиво, але чи потрібний вам такий. Якщо ви любите заготовлювати продукти взапас, то ваш холодильник повинен мати містку морозильну камеру. Розміри холодильної камери також повинні відповідати способу життя вашої родини. Любите робити запаси – купуйте холодильник побільше. Урахуйте, що холодильна камера не повинна бути набита продуктами до відмови, повітря повинне вільно циркулювати між упакуваннями.

По основних технічних параметрах і характеристикам вбудовані холодильники практично нічим не відрізняються від своїх окремо-вартих «побратимів». Усі вони або обладнані системою No Frost, або застосовується автоматичне розморожування. No-Frost» - система охолодження численними потоками холодного повітря, спрямованими з різних сторін, забезпечує швидке й рівномірне охолодження продуктів без утворення інею й льоду. У деяких моделях застосовується автоматика розморожування холодильної камери, так звана «плачуча стінка». Волога концентрується на задній стінці камери й перетворюється там в іній. Періодично, коли компресор не працює, іній тане й краплями стікає по спеціальному жолобкові в ємність над агрегатом, де й випаровується. У холодильниках з «плачучою стінкою» у камері підтримується підвищена вологість, що зберігає продукти від висихання.

Є особливі трикамерні холодильники, у яких, крім звичайних морозильної й холодильної камер, є ще й третя – нульова камера (або зона збереження свіжості), у якій підтримується температура близько 0ºС і вологість близько 50%. У цій камері можна зберігати протягом тижня упаковані м'ясо, птицю, рибу, свіжі морепродукти, а також городину і фрукти.

Просте й зручне використання холодильника доповнює різноманітне й практичне устаткування: пересувні полички на внутрішній стороні дверцят для зберігання різних продуктів, вкладиші для яєць, спеціальні власники для пляшок і т.д. Монтаж дверцят кухонного гарнітура здійснюється за допомогою системи ковзних напрямних, розташованих на дверцятах холодильної й морозильної камер. Завдяки цьому вбудований холодильник гармонійно сполучається з іншим кухонним устаткуванням.

Посудомийні машини ще не стали предметом першої необхідності в нашому побуті. Їх купують в останній момент, коли в будинку уже є всі основні побутові прилади. Розрізняють моделі посудомийних машин, які вбудовуються повністю, і моделі, у яких панель із кнопками керування залишається відкритою.

Як і окремостоячі, вбудовані посудомийні машини можуть бути шириною 60 і 45 см, і принципових відмінностей у програмах і функціях між ними практично немає. Залежно від розміру й технічної оснащеності посудомийки, у неї можна завантажити від 4-х до 12-ти комплектів посуду. Як правило, усі вони мають три-чотири температурні режими (45, 55, 65 і 70ºС), мають від 2-х до 8-ми програм мийки для різного посуду. Щоб продовжити термін служби посудомийки, виробники цих машин рекомендують підключати її тільки до холодної води, оскільки вона набагато чистіше, ніж гаряча. Користувачі радять завантажувати посудомийну машину завжди повністю: при неповному завантаженні витрачається стільки ж води, енергії й мийних засобів, що й при повній.
Пральні машини. Сьогодні ринок вбудованих пральних машин пропонує майже винятково автоматизовані моделі, з автоматичною затокою, підігрівом і зливом води, із запрограмованим переходом від однієї операції до іншої й з автоматичним вимиканням по закінченню роботи. Раніше були престижні пральні машини з більшою кількістю програм (доходило до 20 і більш). Але вперта статистика довела, що використовуються в найкращому разі близько десятка. Домашні потреби обмежуються пранням декількох видів матеріалів: бавовна, льон, синтетик, вовна. Популярне нововведення останніх років – електронна система «FUZZY CONTROL», яка дозволяє вам завантажити в барабан будь-яку кількість білизни, що не перевищує граничного завантаження, засипати пральний порошок і встановити вид прання й температуру. Машина відразу підрахує тривалість прання з урахуванням часу, необхідного на підігрів води до заданої температури. Після обробки даних про завантаження автоматично, без вашої участі, заливається необхідна для прання завантаженого білизни кількість води.

Вибираючи різні елементи техніки, що вбудовується, обов'язково перепишіть артикул або модель приладу й довідайтеся в продавця його точні розміри. На підставі цих даних дизайнер вашої кухні буде підбирати коробки ( так звані «бази») під обрану вами техніку. Зробити це неважко – у кожному каталозі кухонних меблів і встаткування вказується, яка модель техніки для якої «бази» підходить.

Купувати техніку краще окремо, у спеціалізованих магазинах. Це значно дешевше, ніж придбати її «у навантаження» до меблевого гарнітура. Ви будете впевнені, що вибрали модель із оптимальним співвідношенням ціни і якості. Крім того, установлювати цю техніку вам будуть фахівці саме в цій області, і гарантійний ремонт здійснюють теж безпосередньо вони або сервіс-центр фірми-виробника, техніку яку ви вибрали, на підставі виписаного гарантійного талона. Тоді як при замовленні техніки разом з меблями гарантія дається не завжди (а точніше вкрай рідко).

Сподіваємося, що дана інформація допоможе вам швидше й грамотніше зорієнтуватися у всім різноманітті кухонних меблів, побутової техніки, що вбудовується, і ви створите на своїй кухні затишний світ, у якому завжди будете почувати себе «у своїй тарілці».

п'ятниця, 09.04.2010

Якщо ви любите готувати, вражати своїх близьких новими стравами, то гарним помічником вам буде блендер. Цей прилад допоможе подрібнити, збити, розмішати продукти до необхідної консистенції. Коли в будинку з'явився малюк, те блендер просто необхідний для приготування пюре для малюка.


Попри все, не варто сподіватися на те, що цей електроприлад видавить сік із твердих овочів або фруктів, нашаткує городину, перемішає густе тісто. Блендер може все перетворити в пюреподібну масу.


Блендери розрізняють по конфігурації й способу роботи: занурюванні, стаціонарні (із глечиком) і комбіновані.
Заглибний блендер невеликий. Він може подрібнювати навіть небагато овочів, горіхів, зелені в будь-якій ємності. Найбільш продавані моделі заглибних блендерів Tefal HB 3011, Moulinex DDJ243, Bosch MSM 67PE.
Незручність усіх заглибних блендеров полягає в тому, що протягом усього процесу здрібнювання продуктів його треба тримати в руках, зануривши в чашу із продуктами. Краще віддавати перевагу заглибному блендеру з металевою ногою. Він краще, ніж з пластмасовою, оскільки надійність першого вище.
Якщо ж ви часто збиваєте яєчний білок, креми, коктейлі, готуєте рідке тісто, то вам підійде стаціонарний блендер. Він має чашу або склянку для подрібнювання продуктів. Рекомендуємо такі стаціонарні блендери Bosch MMB 1007, Philips HR 2094, Tefal BL 5101.


Мінус усіх стаціонарних блендерів – займають багато площі на кухні. Варто відзначити, що при виборі такого блендера, треба визначитися з матеріалом, з якого зроблений глечик: скляна ємність важче, презентабельніше, але й пластикова вас не підведе, хіба що потьмяніє згодом.
Якщо ж вам по душі й заглибний блендер і стаціонарний, то вибирайте комбінований, який називають ще й "мінікомбайн". Він може приготувати пюре, подрібнити овочі і фрукти, збити коктейль, подрібнити лід. Єдине, що треба пам'ятати: блендер потрібно тримати в руках у період роботи.


Збираючись придбати блендер на кухню, треба звернути увагу на потужність приладу. Для готування коктейлю досить віночка й середньої потужності, а от для колки льоду, подрібнення м'яса, горіхів, часнику треба більша потужність і спеціальна насадка. Ніж повинен бути дуже міцним. Чим більше потужність, тим швидше помічник упорається із завданням, і руки не стомляться. Важливо також кількість швидкостей, адже чим їх більше, тим зручніше вибрати оптимальну швидкість для вживаного продукту.
Непогано б було переконатися, що знімні частини блендера можна мити в посудомийній машині.





Дружні сайти:
Современный Интернет магазин бытовой техники - это онлайновая торговая площадка. В интернет магазине представлен большой спектр товаров, необходимых для дома и семьи. В продаже: крупная и мелкая бытовая техника, электроника и другие товары, необходимые в повседневной жизни. Вы можете выбирать бытовую технику просто посетив сайт интернет магазина.

Цікаві статті: